Nyheder

Coronavaccine på vej… 

Vi har ikke nogen sikre datoer, retningslinjer eller nærmere præcis informationer på nuværende tidspunkt. Vi forventer det komme meget snart. Vi skriver mere på hjemmesiden, når vi ved mere. Hold øje her.

(23/12-2020)

***

Åbent for tilgang af nye patient

Efter længere tid med lukket for tilgang af nye patienter kan vi nu åbne op og byder flere velkommen her. Lægehuset har siden midt november haft åben for tilgang af nye patienter. Ved evt. lægeskiftet skal det foregår via borger.dk (Lægehuset har ikke noget med selve skiftet at gøre).

Nye patienter bydes velkommen hertil. Læs gerne mere på vores hjemmeside om hvordan lægehuset fungerer.

(23/12-2020)

***

Øget smittetryk – mindre fremmøde!

Lægehuset er her stadig og vi holder ikke lukket. Vi går en tid i møde med øget smittetryk lokalt. Vi sadler dog om til at køre primært med telefon og videokonsultationer.

Onlinebooking er forsat åben til bestilling af telefon- og videokonsultation.

Du kan forsat booke tider her på hjemmesiden under selvbetjeningsmodulet, men dog ikke fremmødetider i lægehuset. Vi forsøger derimod at afklare og hjælpe patienter over telefonen eller via videokonsulationer (du skal blot have en smartphone til dette – det er nemt og simpelt).

I enkelte særlige tilfælde kan patienter ses fysisk i lægehuset efter en konkret sundhedsfaglig vurdering.

For at vores telefon ikke skal overbelastes, så alvorligt syge ikke kan komme igennem til os, vil gerne kraftigt opfordre til at man booker tider online fremfor at ringe ind vedr.  bookings spørgsmål.

* Mailsystemet er uændret og forsat åbent.

* Man må forsat kun komme i lægehuset efter aftale.

* Patienter med fremmødetider i lægehus, som allerede er booket, kan forvente at blive kontaktet mhp. at ændre det til telefon/videokonsultationer.

Recepter på afhængighedskabende medicin:  Fx sovepiller, beroligende og stærkere smertestillende kan  undtagelsesvis pga. coronavirusen nu fornyes over telefonen (ikke over mail)

OBS: Du må forsat IKKE komme i lægehuset ved symptomer, som kan være corona-relateret.

NB: Sørg gerne for at dit telefon nummer er korrekt i din profil, så vi kan kontakte dig ved behov. Tak.

(10/12-2020)

***

Centyl og Bendroza i restordre

Disse to blodtrykspræparater er desværre i restordre siden slut oktober og er det formentlig til ca jan-feb. mdr.

Der ikke er ikke et oplagt præparat man “bare lige” kan bytte ud med desværre. Vi opfordres derfor til tålmodighed hos de patienter som får præparaterne, og at man tjekker sit blodtykke hjemme nogle få gange til centyl eller bendroza haves igen. (Det er muligt låne hjemme-bloktryks apparat her i lægehuset, ellers kan det købe på apoteket for ca. 200 kr.) 

Hvis blodtrykket stiger til meget vil vi gerne høre om dette, ellers er en lille øgning i blodtrykket på op til ca. 10-15 mmHg i 1-2 måneder ikke videre farligt. Man kan blot starte blodtryks-behandlingen igen, når piller er tilbage. Hvis man er utryg ved dette eller får symptomer som kan tænkes at relatere til højt blodtryk vil vi gerne høre om dette. Vi skriver også her igen, når Centyl og/eller bendroza haves igen. Apoteket kan også oplyse når piller er retur.

(12/11-2020)

NB: (24/11) Det skulle nu være muligt at får Bendroza (=Centyl Mite) i 1,25 mg i 100 stk pakker.  Får alm centyl/bendroza i 2,5 mg, kan vi laver recepter på 1,25 mg x 2 dagligt i stedet. Skriv mail til os ang. dette, hvis du finder det relevant for dig.

***

Onlinebooking er genåbnet. 

Du kan nu som tidligere booke tider her på hjemmesiden under selvbetjeningsmodullet.

Det er især telefonkonsulationer og videokonsulationer som muligt at booke.

NB: Bookningsmulighederne kan dog ændres løbende afhængigt af smittettrykket.

* Man må kun komme i lægehuset efter aftale. 

Recepter på afhængighedskabende medicin:  Fx sovepiller, beroligende og stærkere smertestillende kan  undtagelsesvis pga. coronavirusen nu fornyes over telefonen (ikke over mail)

OBS: Du må dog forsat IKKE komme i lægehuset ved symptomer, som kan være corona-relateret.

Ring her hvis du er alvorligt syg, ellers kan du milde symptomer selv booke en coronatest på www.coronaprover.dk

(12/11-2020)

***

Videokonsultationer:

Vi har nu mulighed for at tilbyde videokonsulation. Det eneste krav er at du har en mobiltelefon med kamera placeret fortil (lagt de fleste nyrer modeller) og at du sidder klar med mobilen ved den aftalt tid.

Hvordan?: Du vil få en SMS med et link når din tid kommer fra lægehuset. Tryk herefter på dette link og følg 2-3 simple trin og derefter er der hul igennem til lægen eller sygeplejersken. 

Hvis du ønsker en videokonsulation, så skal du blot booke tid på hjemmesiden.

***

HVP vaccine i restordre resten af året for visse grupper

Influenza 01

Statens serum institut oplyser følgende om HPV vaccine:

Medicinalvirksomheden MSD, som producerer HPV-vaccinen Gardasil 9, har oplyst, at de forventer forsyningsproblemer for denne vaccine fra november 2019 og hele 2020 til vaccination uden for børnevaccinationsprogrammet. Årsagen er, at den globale efterspørgsel på vaccinen stiger. Dermed kan produktionen ikke følge med.
Dvs vi ikke kan vaccinere nogen på nuværende tidspunkt med Gardasil UDEN FOR børnevaccninationsprogramet på nuværende tidspunkt. Hvis man ønsker vaccinen nu her, kan man evt selv forhøre sig ved vaccinations klinikker. Ellers må man være tålmodig og vente til næste år, som det ser ud lige nu.
NB: Det lokale apotek har heller ikke ekstra HPV vacciner liggende.

Forsyningsproblemerne rammer dog ikke de vacciner, der allerede er sat til side til børnevaccinationsprogrammet. MSD har meddelt, at Gardasil 9 fortsat vil blive leveret til Statens Serum Institut (SSI). Dermed kan alle drenge og piger, der er omfattet af børnevaccinationsprogrammet, få vaccinen som planlagt. Men altså KUN dem som er omfattet af det almindelig børnevaccinationsprogram.

læs evt mere her: https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2019/forsyningsproblemer-med-hpv-vaccinen-gardasil-9-uden-for-bornevaccinationsprogrammet

Hvem kan vaccineres i børnevaccinationsprogrammet?

Både drenge og piger tilbydes HPV-vaccination som en del af det danske børnevaccinationsprogram. Tilbuddet gælder for:

  • Piger fra de er 12 år og ind til de fylder 18 år
  • Drenge der fylder 12 år den 1. juli 2019 eller senere og til de fylder 18 år

Personer under 15 år skal vaccineres ad to omgange med mindst fem måneders mellemrum. Personer på 15 år eller derover skal vaccineres tre gange.

Catch up programmer for drenge og unge mænd

Pr. 1. februar 2020 udvides det eksisterende tilbud til to ekstra grupper. Tilbuddet er gældende i 2020 og 2021 og gælder følgende grupper:

  • Drenge, der er fyldt 12 år i perioden 1. januar 2018 – 30. juni 2019 (født i perioden 1. januar 2006 – 30 juni 2007)
  • Unge mænd, der er til mænd og som er i alderen 18-25 år, da denne gruppe er i særlig risiko for at udvikle analkræft.

***